MBTI®- COACHING

"De MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator) brengt persoonlijkheidstypes in kaart en creëert een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei. Het biedt een constructief en flexibel kader voor het begrijpen van individuele verschillen en sterke punten.

 

De MBTI is het meest bekende persoonlijkheidsinstrument ter wereld. The Myers-Briggs Company is de exclusieve distributeur. MBTI is veel meer dan alleen een persoonlijkheidsvragenlijst. Het biedt een constructief, flexibel kader dat toegepast kan worden voor diverse vraagstukken op het gebied van menselijke interactie en persoonlijke ontwikkeling. Het MBTI-profiel laat zien hoe een individu omgaat met de wereld om zich heen en geeft inzicht in zijn/haar motivatie en de motivatie van anderen. Dit biedt een sterke basis voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei, wat ten grondslag ligt van een betere persoonlijke effectiviteit."  (Bron: The MyersBriggs Company)

Wij gebruiken de MBTI op verschillende manieren:

  • tijdens een loopbaanbegeleiding gebruiken we de MBTI-feedbackkaarten om bepaalde thema's uit te lichten

  • MBTI kan ook ingezet voor persoonlijke groei trajecten: het biedt je inzicht in jezelf maar ook in andere , alsook in wat er in die interactie kan foutlopen; aan de hand van een uitgebreid persoonlijkheidrapport werken we tijdens een 1-op-1-coaching aan jouw specifieke vraag (offerte op maat)

  • ook bedrijven en teams kunnen beroep doen op MBTI coaching; zowel in een 1-op-1-formule voor bijvoorbeeld hun management, als in team-vorm onder collega's ter bevordering van de samenhang en het onderlinge begrip (offerte op maat)